Visita L9 Nord 2015

El passat dia 20 de Juny del 2015 una representació d’Andana Central Amics Metro Barcelona vàrem visitar la línia 9.

La visita va començar amb la trobada dels socis assistents al vestíbul de l’estació Can Zam.

David Heredia, Tècnic Operatiu de Línies Automàtiques, i soci d’Andana Central, ens va donar la benvinguda en nom de la Gerència de línia. Tot seguit Ramón Carbó, president de l’associació, va donar la benvinguda als assistents i va explicar la raó de ser d’Andana Central i els seus objectius.

A continuació en David Heredia ens va acompanyar a la sala de formació de Can Zam per posar-nos al dia del present i del futur de la posada en marxa del tram sud de la L9 fins l’aeroport, dels possibles modes d’explotació, número de trens, freqüències, etc… per, immediatament després, baixar a l’andana on els companys del Centre de Control de Metro ens van donar la benvinguda amb un missatge als teleindicadors de portes d’andana rere les quals ens esperava un tren a la nostra disposició que ens traslladaria a les cotxeres de Can Zam.

Un cop a les cotxeres vam poder observar la operativitat dels trens automàtics i el procediment per la presa del control manual dels trens en cas de necessitat i, de la mà del personal de cotxeres, se’ns van explicar les reformes necessàries que s’han d’efectuar als trens de la sèrie 9000 per donar servei a les línies automàtiques.

Un cop finalitzada la visita a les cotxeres ens vam traslladar a l’estació Singuerlín i, de la mà altra cop d’en David Heredia, vam poder conèixer el funcionament d’una estació totalment automatitzada. Des del funcionament de les portes d’andana i la resolució d’avaries, a la desactivació i activació automàtica d’escales mecàniques, la disponibilitat intel·ligent d’ascensors per una rotació correcte, fins la visita d’escales d’emergència i pous d’esgotament.

Agraïm als companys David Heredia i al personal de cotxeres per les seves explicacions i gran coneixement de la línia 9, i als socis d’Andana Central que van assistir a l’activitat.

Aquest agraïment al fem extensiu a la Gerència de Línia 9 a la seva Gerent Olga Cerezo i els seu responsable, Joan Carles Gallego, també soci d’Andana Central.

Hem rebut invitació de la Gerència de la línia 9 per una futura visita a la prolongació de la línia 9 a l’aeroport.

Gràcies a tots.

1Benvinguda1 3Benvinguda3 5Xerrada1 7Benvinguts2 9EntradaCotxeres2 11Descarenat2 13-9mil2 15PortesAndana1 17PortesAutomatiques VestibulSinguerlin
2Benvinguda2 4Xerrada2 6Benvinguts 8EntradaCotxeres 10Descarenat 12-9mil1 14Socis9mil 16PortesAndana2 18VestibulSinguerlin 20Evacuacio

21Grup