L´associació

El día 13 de maig de 2014 va quedar constituida, a les dependències de l´edifici històric de les cotxeres de Santa Eulàlia, la Associació d´amics del Metro de Barcelona -Andana Central-.

L´associació està composada tant per treballadors de TMB com per persones alienes a la empresa. Els objectius que s´ha marcat Andana Central son:

l’estudi, el coneixement, la recerca, la difusió, l’intercanvi de vivències i la promoció de tota temàtica relacionada amb la història tècnica i sociocultural del Metro de Barcelona i el seu entorn; el foment de la salvaguarda del material i la documentació ferroviària, i la difusió cultural del protagonisme de TMB dins del transport col·lectiu del sistema urbà de Barcelona.
fundacio1fundacio2

Pocs dies després, ja al mes d´abril, ens tornavem a reunir per tal de votar la primera junta  que quedava formada de la següent manera:

President: Ramon Carbó
Secretari: David Heredia
Tresorer: Jordi Orta
Vocals: Manel Castaño / Ramón Massagué / Álex Reyes / Diego Garcia / Marc Filella

El president honorífic és Antonio García Bañón, encarregat de la restauració del tren històric de Metro (M1-M6-M8) que actualment conserva TMB.


genttmbDe l´existència d´Andana Central se´n va fer resó la revista Hora Punta, publicació editada per Transports Metropolitans de Barcelona.